Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Nová svítidla Marset

27/1/2022

Jsme teprve na začátku roku 2022 a pod září reflektorů tu máme několik novinek od katalánského výrobce Marset. Řeč je o závěsném svítidlu Zenc, nástěnné verzi svítidla Ambrosia a Ledtube a nakonec barevných variantách série svítidel Funiculí a Ginger.

Funiculí

Tak dlouho designér Lluís Porqueras hledal absolutní jednoduchost, než zůstal jen ryzí předmět v celé své kráse. Přesně to se mu podařilo v roce 1979, kdy navrhnul lampu Funiculí, kterou Marset znovu zařadil do výroby v roce 2013. Nyní, o 9 let později, se lampa dočkala pestrého oživení v podobě nových barevných variant – zelené, terakota a hořčičné.

Ginger

Kolekce svítidel s jednoduchým zpracováním a designem, který se hodí do jakéhokoli typu projektu. Vyzařuje teplé světlo, které neoslňuje a osvětluje jen tam, kde je třeba. Ginger je k dispozici ve 2 odlišných provedeních – dřevěném nebo kovovém. Nástěnná verze kovové edice svítidla se nyní rozšiřuje o další 3 barevné varianty – fialovou, kamenně šedou a pískovou.

Ledtube

Jedno z nejvíce ikonických svítidel značky Marset, které nepřestává oslňovat od roku 2009. Díky své funkčnosti je ideálním společníkem při čtení. Člověka neruší díky svému ergonomickému designu, nově má integrovaný vypínač přímo v základně a dá se jednoduše nasměrovat, kamkoli chcete. Nabízí se ve 4 povrchových úpravách – matná černá a bílá, hliník a bronz.

Ambrosia

Ambrosia je modulární, výškově nastavitelný systém osvětlení z trubkové konstrukce. Rozptýlené světlo dokáže krásně vyplnit okolní prostor, kterému se Ambrosia snadno přizpůsobí. Nyní je k dispozici nová, nástěnná verze, která ještě více rozšiřuje možnosti využití svítidla.

Zenc

Design svítidla Zenc je inspirován ikonickými newyorskými vodními nádržemi, které jsou vidět na střechách domů. To se odráží také v povrchové úpravě stínidla. Na první pohled připomíná zinek, který je pro vodní nádrže typický, ale ve skutečnosti je stínidlo vyrobeno z lisovaného dvouvrstvého polyethylenu. Vnitřek je bílý, pro co nejlepší světelný efekt. Vnější strana svítidla je k dispozici v několika barvách, konkrétně v antracitové, šedé, smetanové, červené světle růžové a světle žluté.

No items found.