Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Bolita - krása zasnoubená s funkcí

13/10/2020

Stolní lampa, která láká k dotyku. Taková je Bolita od Marset. Organicky tvarované svítidlo designérského dua kaschkasch, ve kterém se dokonale spojuje krása s funkčností. Lampa, které nás z přetechnizovaného světa vrací zpátky tam, odkud jsme přišli.

Povedený kousek od Marset

Katalánský Marset patří mezi výrobci dekorativních svítidel ke špičce. Podle svých slov nevyrábí jen lampy, ale pečuje o světlo ve všech jeho podobách. Se stejným důrazem na prvotřídní design, udržitelnost a bezchybnou funkčnost vznikla pod rukama německého designérského dua kaschkasch lampa Bolita. Svítidlo s opálovým difuzérem, jehož podstatou je pohyb.

Pohyb je klíč

Vypnout a zapnout. To bývá obvykle celá interakce s běžnými svítidly. Ale u designového kousku z dílny Marset je to jinak. Abyste lampu Bolita rozsvítili, je třeba celou dlaní posunout difuzér po podložce. A s každým milimetrem pohybu se skleněná lampa rozzáří víc.

Tento světelný efekt, zajištěný intenzivně zářícím LED modulem, je jako nostalgický odkaz na časy, kdy jsme ještě všechno ovládali rukama, postaven na mechanické bázi. Rozsvítit lampu Bolita je jako dotknout se něčeho hluboce známého. Návrat ke kořenům v technické době plné počítačů a chytrých telefonů.

Kouzlo dotyku

Protože podstatou lampy Bolita je blízký kontakt, má v sobě skleněný difuzér všechno, co láká k dotyku. Designéři mu dali oblý organický tvare, kterým připomíná oblázek vyhřátý na slunci. Jako materiál zvolili sklo s hladkým a jemným povrchem jehož je potěšením se dotknout. Bolita je jednoduše designovým kouskem, který těší mnoho smyslů.

Světelné tóny

Protože světlo je tou zásadní složkou, která dokáže kompletně proměnit atmosféru v místnosti, nabízí svítidlo Bolita kompletní škálu světelné intenzity. Při pohybu po podložce přechází od mírně tlumených tónů až po jasnou záři, která efektně prosvětluje skleněný difuzér.

Hravost skrytá ve skle

Inspirace pro vznik Bolity byla prostá: krása. A taková i je. Krásný skleněný objekt, který na první pohled možná ani neprozradí svoji funkci. Ale po bližším zkoumání se objeví všechna ta hravost, která se v lampě Bolita skrývá. Zbývá ji jen umístit do interiéru a počkat, jaká kouzla se budou dít.

No items found.
související svítidla