Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Jaro je tady a s ním i nová kolekce venkovních světel Marset

5/4/2021

"Když zkoumáme venkovní prostředí, snažíme se budovat vztah mezi naší novou kolekcí a jejími prvky: vegetací, architekturou a samotnou krajinou." S touto novou kolekcí venkovních svítidel jsou v Marset ještě o krok dál, vytvořili osvětlení, které nenarušuje okolní prostor, naopak se do něj plně integruje a v noci vytváří jedinečnou atmosféru.

Zrcadlo v architektuře

Babila ukazuje, že pokud jde o design, může být použitý materiál stejně důležitý jako výsledný tvar. Tato nová nástěnná svítidla jsou vyrobena z leštěné nerezové oceli. Zaoblené zrcadlo tak zprostředkovává panoramatický odraz svého okolí. Babila je architektonický prvek, jednoduchý, krásný objekt, který přitahuje pozornost v rozsvíceném I nerozsvíceném stavu. Dostupná je ve dvou průměrech 180 a 280 mm a je k dispozici také v matné bílé nebo hnědé barvě, které poskytují diskrétnější alternativu k chromované povrchové úpravě.

Marco Zanuso Jr. , designér řady Babila říká: "Nejzajímavější věcí na venkovním osvětlení je souhra mezi umělým a přirozeným světlem. Venkovní světlo by mělo být vždy kombinováno s přirozeným světlem, tato kombinace je velmi důležitá a často se nepovažuje za důležitou. Je potřeba porozumět kráse temnoty a k jejímu správnému využívání je nutná pokora a pozornost.

Vezmi mě s sebou!

Lehká a praktická, Chispa je přenosná dobíjecí lampička navržená k osvětlení jakéhokoli prostoru. Díky vodotěsnosti a krytí IP44 si ji můžete vzít kamkoliv s sebou. Stolní lampičku, kerá evokuje jiskru světla, lze zavěsit nebo nosit v ruce, fantazii se meze nekladou. Díky kombinaci designu, který spojuje prvky odolného světla a táborákové lucerny, je Chispa lehká a mimořádně užitečná. Její teplé, sofistikované světlo bude vaším společníkem na toulkách potemnělými venkovními prostory.

Lampička je vybavena LED zdrojem, který je možné stmívat na tři různé úrovně. Díky tomu vydrží svítit až 28 hodin. Součástí balení je USB kabel, pomocí něhož se lampička nabíjí a háček k jejímu zavěšení.

Dostupná v oranžové, modré, zelené a černé barvě.

Ginger připomíná svícny

Oblíbená interiérová kolekce svítidel Ginger je nyní rozšířena o nástěnná a sloupková svítidla pro exteriérové použití. Nástěnné svítidla můžete instalovat jednotlivě, nebo v zajímavých seskupeních. Široká škála nabízí 5 průměrů od 153 až po 600 mm, v teple rezavě-hnědou nebo bílo-černou barvu. Pro osvětlení cest se skvěle hodí nejmenší verze svítící pouze směrem dolů, aby tak bylo zabráněno oslnění.

Sloupková svítidla z kolekce Ginger jsou dostupná ve třech výškách 440, 630, a 860mm, opět v rezavě-hnědé nebo bílo-černé barvě. Díky přírodní barvě přirozeně splynou s půdou nebo vegetací, do které budou zasazena.

K diskrétnímu nasvícení terasy, nebo vstupu do vašeho venkovního prostoru skvěle poslouží sloupové svítidla Ginger s ústyhodnou výškou 2981 mm v černém provedení.

Plaff-on!

S myšlenkou častějšího pobývání ve venkovním prostoru přichází i kolekce svítidel Plaff-on!, která byla doposud dostupná pouze pro vnitřní použití. Stejně jako u interiérového provedení je difuzor svítidla vyroben z foukaného opálového skla. Je lehce odsazen od stropu a vyzařuje tak příjemné rozptýlené světlo směrem vzhůru i dolů. Přisazená varianta je dostupná v černé barvě o průměrech 160, 330 a 500mm.

Řada venkovních svítidel Plaff-on! zahrnuje i nástěnné svítidlo s průměrem 160 mm a sloupkové svítidlo s výškou 717 mm pro osvětlení cest a nebo zahrady.

No items found.