Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Elegance zrozená v továrních halách

2/3/2021

Jestli se nějakému výrobci daří vtisknout do svítidel skutečně osobitý přístup k designu, je to DCW éditions Paris. Každý z modelů nesoucích značku této francouzské společnosti sídlící v Paříži je zhmotněním motta, kterým se DCW řídí už od roku 2008. „Vyrábíme lampy, které milujeme“.

INDUSTRIÁLNÍ IKONA

Mezi ikonické modely DCW patří kolekce Lampe Gras, která vzešla z dílny inovativního designéra Bernard-Albina Grase. Jednoduchá, robustní, a přesto ergonomická svítidla navržená ve 20. letech minulého století svými kvalitami přitáhla pozornost široké veřejnosti s vytříbeným vkusem. A tak se původně industriální světla z továrních hal a dílen rozšířila i do obývacích pokojů a reprezentativních prostor.

POHYB A ROVNOVÁHA

Křehká svítidla z kolekce Aaro zosobňují plynulý chod věcí. Pohyb vyjádřený v hliníku a oceli. Světlo takřka se vznášející v prostoru bez opory, symbol nebeských zákonů, podle kterých se stejně jako planety kolem slunce lampa pohybuje kolem svého středu. Dokonale vyvážená světelná soustava k jejímuž rozpohybování stačí dotek lehký jako peříčko. Gesto.

Pohyb, rytmus, barvy. Kolekce Les Acrobates zavěšená na černých lankách vysoko nad hlavami diváků rozehrává v interiéru představení ve znamení rovnováhy, pohyblivosti a proměnlivosti. Výrazné linky podtrhující a nekompromisně členící prostor, hladké stoupání vzhůru i k podlaze, neuvěřitelná variabilita tvarů, barev i materiálu stínidel. Svítidla Les Acrobates představují design ve své nejpřitažlivější podobě.

Elegantní štíhlé tělo, důmyslný systém protizávaží, ladné, asymetricky tvarované stínidlo.

Kolekce Mantis připomíná světelné sochy plynoucí ve stavu beztíže. Skulptury vzpínající se v prostoru, stvořené sochařem Bernardem Schottlanderem s takovou zručností, že jejich pohybu nebrání vůbec nic.

INOVACE A VYTŘÍBENÝ STYL

Úspěch kolekce Lampe Gras byl začátkem stylu, kterého se DCW éditions Paris drží dodnes. Spolupráce s předními světovými designery, inovativní nápady a provedení, funkční estetika promyšlená do posledního detailu. Výsledkem tohoto přístupu jsou kolekce svítidel, které si s ikonickými industriálními lampami Gras úspěchem nezadají.

ORIGINALITA TVARŮ

Závěsné svítidlo Respiro jako otevřená kniha levituje v prostoru. Vize designéra Philippa Nigra zhmotněná v anodizovaném hliníku dominuje interiéru důmyslně zavěšená na dvou tenkých lankách. Originální model se světlem zářícím z každé stránky dechberoucího designu, jehož nepřehlédnutelný vzhled přitahuje pohledy jako magnet.

KOSMICKÁ INSPIRACE

Zapomeňte na temnotu, přichází slunce. Svítidla z kolekce Here comes the sun jsou jako malá soukromá slunce, jejichž záře zahání stíny. Vyniknou jako solitéry i v kompozici několika různě velkých světel. Dokonale tvarovaná stínidla s měděným nebo bílým vnitřkem, jehož kontrastní zbarvení dotváří vyznění celého modelu.

Svítidla Lampe Gras a mnohé další najdete v kolekci svítidel DCW éditions Paris.

No items found.
související svítidla
No items found.