Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Světelné profily si poradí s osvětlením jakýchkoliv prostor

4/9/2018

Minimalistické, přizpůsobivé a překvapivě výkonné. Tak by se dala ve zkratce charakterizovat skupina svítidel zvaná světelné profily. Tato lineární svítidla mohou být zavěšená, přisazená ke stropu anebo zcela zapuštěná.

Světelné profily jsou hliníkové lišty různých průřezů, které jsou osazené LED světelnými moduly – pásky, bodovými spoty nebo i reflektory. Vše se vyrábí na míru danému prostoru, tak aby vybraný profil, jeho délka, barva i světelné řešení co možná nejlépe vyhovovali potřebám prostoru. Profily osvětlí stejně dobře nejrůznější rezidenční, i komerční prostory. Záleží jen na vás, zda má být profil decentním ambientním světlem skrytým v nice, výkonným centrálním svítidlem nebo třeba výrazným nepřehlédnutelným prvkem interiéru – umí být vším.

Závěsné světelné profily

Závěsná verze světelných profilů se jakoby vznáší v prostoru na tenkých ocelových lankách. Tato varianta je ideální k osvětlení pracovních ploch, ať už kuchyňských ostrůvků, jídelních stolů nebo rovnou celých kancelářských pracovních prostor. Profil vyrobený v přesně požadované délce poskytne perfektní světlo pro práci. Závěsné profily mohou svítit klasicky směrem dolů nebo současně i nahoru a tím dodávat prostoru i složku rozptýleného celkového osvětlení odraženého od stropu. Opálový difuzér zajistí perfektní rozptýlení světla, které se měkce rozplývá po celém prostoru. Závěsné světelné profily lze umístit jednotlivě lineárně orientované, například nad stůl nebo velmi nápaditě do prostoru ve shluku více profilů, společně vytvářejících atraktivní světelný objekt. Vhodnou volbou jsou například světlené profily B-Liner nebo Microline od belgického výrobce Delta Light.

Přisazené stropní profily

Stropní varianta světelných profilů pevně přisedá ke stropu. V prostoru zastávají funkci centrálního svítidla, které rovnoměrně osvětlí celý interiér. Vhodné jsou do jakéhokoliv prostoru – do obývacího pokoje, chodby, šatny, koupelny nebo také do komerčních prostor. Lze volit z různých typů profilů s odlišnými průřezy, barvou i světelným výkonem tak, aby co možná nejlépe vyhovovali potřebám daného prostoru. Z přisazených profilů vybírejte například z verze B-Liner, Microline, Shiftline Magnetic.

Zápustné světelné profily do stropu i do zdi

Třetí variantou světelných profilů jsou zápustné, které mají tělo svítidla skryté přímo ve stavebním otvoru ve stropě nebo ve zdi. Tento typ profilů vyžaduje největší stavební připravenost. Osazuje se do vodorovných nebo svislých zejména sádrokartonových konstrukcí. Zápustné profily jsou vhodné k vytváření světelných linek, dodávajících prostoru ambientní atmosféru. Některé typy zápustných profilů jsou vhodné také k celkovému osvětlení prostoru. Svou linkou dokáží podtrhnout architektonické prvky interiéru a zdůraznit vybrané linie. Příkladem zápustných profilů jsou modely Borderline nebo Microline.

Zápustné magnetické profily

Samostatnou variantou zápustných profilů jsou ty magnetické. Výrobce Delta Light

představil inovativní sérii Splitline, kde magnetické upínání světelných modulů do profilů přináší maximální míru flexibility a svobody při výběru modulů, jejich umístění i změně polohy.

Magnetický profil nabízí dokonale snadnou instalaci světelných modulů do profilu bez použití nářadí. Jednoduchým přisazením svítidla k profilu dojde k jejich mechanickému i elektronickému propojení. Svítidla je tak velmi snadné a rychlé přemísťovat na libovolné místo na profilu, podle aktuální potřeby. To je velmi žádané nejen v restauracích, galeriích či kancelářích, kde dochází k častému přemísťování předmětů a nábytku, ale také v rezidenčních objektech.

Možnost kombinování různých druhů svítidel a s tím spojených světelných efektů v rámci jediného profilu vede k dosažení optimálního světelného efektu pro daný prostor. Na profil je možné umístit bodová svítidla pro akcentní nasvícení, reflektory schopné namířit kužel světla libovolným směrem, kontinuální LED světelné linky pro celkové osvětlení prostoru i závěsná svítidla, elegantně dotvářející prostor.

Kompletní sortiment světelných profilů

Belgický výrobce Delta Light má ve svém portfoliu širokou řadu světelných profilů. V článku je zmíněno jen několik vybraných typů profilů. Kompletní nabídku najdete na stránkách výrobce v záložce světelné profily.

No items found.