Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Jednoduchá svítidla interiérům sluší

6/7/2017

Ani tisící opakování neubralo téhle základní pravdě na platnosti. V jednoduchosti je krása. A u designového osvětlení platí toto pravidlo dvojnásob.

Ne každý interiér snese složité kombinace a komplikované tvary. Ovšem s minimalistickými svítidly s výraznou strukturou či obrysem nešlápnete vedle nikdy. Naopak.

Čistý zvuk jednoduchosti, kolekce Caravaggio

Nadčasovou a elegantní kolekci Caravaggio má na svědomí designerka Cecilie Manz. Tvarem tato svítidla připomínají zvony, jako by jejich tvůrkyně chtěla bít na poplach nad přílišnou zdobností interiérového osvětlení. Podobně komplikované proporce ovšem těmto lustrům z oceli potaženým lesklým či matným lakem nehrozí. Jemný obrys a rafinovaný tvar je předurčují do minimalistických interiérů, kde neokázale vynikají svou prostou přítomností. Líbit se vám budou v bílé, šedé nebo třeba černé barvě a oceníte i fakt, že stínidla této kolekce směřují světlo nejen přímo dolů, ale i vzhůru.

Delikátní světlo kolekce Pu-erh

Delikátní světlo. Tak o svítidlech Pu-erh mluví jejich tvůrce, designer Xavier Maňosa. Jeho kolekce z ručně vyráběné keramiky přitahuje pohledy nejen díky zvolenému materiálu, ale i povrchové úpravě, která v pozorovateli vyvolává dojem plisované látky. Nepravidelné sklady a přehyby vznikly otištěním keramické hlíny přímo do surové formy a vynecháním dodatečných úprav. Tedy zcela v souladu s hlavním mottem celé kolekce: jednoduchostí řemeslného procesu. Výsledkem tohoto přirozeného tvarování uvnitř formy takřka bez zásahů jsou kónická stínidla s neuvěřitelně syrovým efektem.

Inovativní závěsná svítidla Pu-erh se nabízí ve třech různých velikostech: 22, 32 a 42 centimetrů, a široké škále tlumených barev, které nechávají vyniknout propracované struktuře keramiky. Černé, bílé, zelené, modré nebo třeba lososové. Díky širokému stínidlu emitují teplé a příjemné světlo, kterému nechybí ani špetka hravosti, jíž má na svědomí originálně zvlněný okraj stínidel, “ přibližuje unikátnost svítidla Sára Maletičová, zakladatelka společnosti Lightworks.

No items found.