Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Marset nahlíží na světlo odlišně

20/1/2020

Dekorativní katalánská svítidla Marset jsou moderní, nápaditá a ani náhodou obyčejná. Jejich rozmanité designy rozsvěcují interiéry i exteriéry již více než 70 let a vždy zaujmou originálním designem.

Jsou barevná, originálně tvarovaná, vyrobená z netradičních materiálů a vždy dokonale řemeslně zpracovaná. Pohled, jakým Marset nahlíží na světlo, se od ostatních liší. Vnímá jej jako celek, který vytváří charakteristickou atmosféru, a tím zlepšuje samotný život. Z mnoha jedinečných světelných kolekcí, které Marset nabízí, jsme vybrali hned několik, jež vás jistě zaujmou.

„Design je tím, co nás odlišuje. Vyrábíme produkty s tou nejvyšší přísností a inovacemi, které vytvářejí krásu světla a které můžou překvapit, okouzlit a zároveň dlouho vydržet," říkají majitelé.

Všechna svítidla vytváří značka Marset ve spolupráci se zkušenými produktovými designéry, kteří s využitím vysoké technické preciznosti a úžasné kreativity objevují stále nové funkce. Právě ty poskytují svítidlům jejich nadčasovost a další možnosti využití.

Španělský výrobce osvětlení začínal ve 40. letech jako malá rodinná firma. Dnes se jedná o společnost s působností po celém světě. Kreativita firmy Marset vede k neustálému objevování nových směrů, za což si vysloužila i celou řadu významných ocenění, mezi kterými nemůže chybět ani známé Reddot.

DIPPING LIGHT

Hravou kolekci svítidel Dipping Light z dílny designéra Jordiho Canudase jen tak nepřehlédnete. Charakterizuje jí její barevný efekt, vytvořený opakovaným namáčením skleněné koule do barvy. Tyto barevné kružnice pak vytvářejí různou intenzitu světla a zároveň se stávají i stínidlem. Celá kolekce, která se může pyšnit ruční výrobou a nejspíše i nejvíce poetickým osvětlením, obsahuje jak závěsná svítidla, tak také nástěnné i stolní lampy. Při použití několika lamp dohromady vytvoříte kompozici s fascinujícím vizuálním efektem.

BOLITA

Stolní lampa Bolita svým organickým tvarem přímo vybízí k dotyku. Za návrhem stojí studio KaschKasch, které vsadilo na organické tvary, připomínající oblé kameny. Právě jednoduché tvary dávají svítidlu jemnou zdobnost. Světlo můžete navíc jednoduše stmívat či rozjasňovat posunem „oblázku" - opálového difuzéru po podložce. A to přesně tak, jak potřebujete.

BOHEMIA

Naddimenzovaná velikost a průměr lustru přes půl metru? To je závěsné svítidlo Bohemia od Joana Gaspara. Na první pohled se zdá, že je poloprůhledné stínidlo ze skla, ale kvůli jeho rozměrům by to nebylo možné. Designér použil mnohem praktičtější materiál z lehkého a nerozbitného polykarbonátu, který sklo věrně napodobuje. Stínidla se vyrábí v různých barvách, díky čemuž vyzařují výjimečnou souhru světel a stínů s nádechem barevných tónů.

MILANA

Osvětlení Milana, které navrhl Jaume Ramírez, se vyznačují minimalistickým designem. Jednoduché tvary jsou složené ze subtilního válečku se zabudovaným LED zdrojem a kónického stínidla. Hlavní předností je jejich modularita. Díky systému zavěšení je možné s nimi hýbat jak ve vertikálním, tak i v horizontálním směru. Napomáhá tomu protizávaží umístěné na konci závěsného systému. Pořídit si je můžete v různých velikostech v černém i bílém provedení. Velkou parádu však udělají, když jich k sobě umístíte hned několik pospolu.

LEDTUBE MINI

Jedním z nejfunkčnějších svítidel značky Marset je pravděpodobně již deset let známé Ledtube, které navrhl Daniel López. Nově společnost představila i Ledtube Mini. Lampa je ideální na čtení, a to i v posteli, když vedle vás někdo spí. Je navržena tak, aby světelný paprsek svítil pouze tam, kam potřebujete, a nerušil tak nikoho v blízkosti. Ledtube Mini nabízí oproti předchozí verzi kromě menší velikosti také vestavěný USB port. Vybrat si můžete ze dvou velikostí a několika povrchových úprav. Svítidlo lze nainstalovat jak vertikálně, tak i horizontálně. Zapíná se pouhým vyklopením ze své základny a vypíná se opět tak, že ho zaklopíte.

No items found.