Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analýze návštěvnosti a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

ZPĚT
rozsvítit web
zhasnout web

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

aktuality a tipy

Fritz Hansen slaví

12/1/2021

Již 15 let svítí Caravaggio od Fritz Hansen a pyšní se statusem designové ikony. Svítidlo, které navrhla designérka Cecilie Manz, má totiž nadčasovou siluetu, svěží a moderní výraz.

Svítidlo Caravaggio je zbožňováno po celém světě, najdete ho v mnoha domácnostech, ale i kancelářských prostorech. Původní verze z roku 2005 měla černé stínidlo ve vysokém lesku a výrazný červený napájecí kabel. Postupem času se proměnila v barvách i velikostech. Caravaggio je dnes ucelenou kolekcí, závěsných svítidel rozličných velikostí i barev, doplněných o nástěnnou variantu.

Designérky mimořádný smysl pro barvy, jejich jemné odstíny a citlivé použití matných povrchů, na této designerské ikoně skutečně ožívá. Jednoduché, rafinované svítidlo Caravaggio se skládá ze stínidla z kovového, nebo opálového skla a jemných lanek k zavěšení. Textilní napájecí kabel je velmi dobře integrován do designu a dává tak osvětlení osobitý vzhled. Svítidlo vrhá koncentrované světlo dolů, současně také osvětluje zavěšení a kabel otvorem v horní části. Oproti tomu opálová varianta svítidla vydává měkké, tlumené světlo do všech stran a rozzáří tak svítidlo samotné.

No items found.